Η Πάρος, βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές σας, καθώς η πρόσβαση στο νησί είναι εξαιρετικά εύκολη.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει συχνή καθημερινή σύνδεση τόσο αεροπορική με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών, όσο και με το λιμάνι του Πειραιά - Ραφήνα αλλά και άλλων νησιών. 
 
Ακολουθούν μερικές οδηγίες που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. 

Πώς να φτάσετε στην Πάρο:

Με πλοίο:

Υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Λιμάνι του Πειραιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  
Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, περίπου από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, υπάρχουν 3 έως 5 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας.
Η Πάρος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, εάν επιθυμείτε να επισκεφτείτε και άλλα νησιά κατά την διάρκεια των διακοπών σας, καθώς το καλοκαίρι υπάρχει σχεδόν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα παρακάτω νησιά:
Αμοργός, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ανάφη, Κρήτη, Χίος, Φολέγανδρος, Ίος, Κάλυμνος, Κουφονήσια, Κέα, Κίμωλος, Λέσβος, Λήμνος, Μήλος, Μύκονος, Πάτμος, Ρόδος, Σάμος, Σύρος, Σίφνος, Τήνος, Σαντορίνη και άλλα.
Τέλος, ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξετε για το ταξίδι σας και τον τύπο καραβιού, θα χρειαστείτε έως 4 ώρες για να φτάσετε στην Πάρο από τον Πειραιά.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια αλλά και για την κράτηση εισιτηρίων, μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.openseas.gr

Με αεροπλάνο:

Η Πάρος συνδέεται αεροπορικώς με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών, σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η Ολυμπιακή - μέρος της Aegean Airlines, προσφέρει στους επισκέπτες του νησιού 4 πτήσεις καθημερινά.

Επίσης, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνδέεται με τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις και αρκετούς διεθνείς προορισμούς.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα δρομολόγια αλλά και να κλείσετε τα εισιτήρια σας στην ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Αεροπορίας: www.olympicair.com ή στο www.airtickets.gr
 
Περισσότερες πληροφορίες για το αεροδρόμιο των Αθηνών, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.aia.gr
 

Πώς να φτάσετε στην Αλυκή:

Η Αλυκή βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του νησιού.
Εάν φτάνετε στην Πάρο ακτοπλοϊκώς, μπορείτε να έρθετε στην Αλυκή με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Να πάρετε το ΚΤΕΛ από την Παροικιά προς την Αλυκή. Η στάση βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο του λιμανιού. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 30 λεπτά και η στάση “Άγιος Νικόλαος” που θα πρέπει να κατεβείτε για να έρθετε στην Villa Anna Maria, είναι μόλις 40 μέτρα μακριά από το κατάλυμα,
  • Μπορείτε να πάρετε ένα ταξί και να ζητήσετε να έρθετε στην Villa Anna Maria, στον Άγιο Νικόλαο στην Αλυκή,
  • Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να φτάσετε με τις οδηγίες μας.
Επιπλέον, μέσω της στάσης “Άγιος Νικόλαος” που βρίσκεται στα 40 μέτρα μακριά, υπάρχει καθημερινή συχνή σύνδεση με την Παροικιά, από όπου μπορείτε να πάρετε άλλο λεωφορείο για οποιοδήποτε άλλο μέρος της Πάρου.

Στην ρεσεψιόν μας υπάρχουν τα πλήρη δρομολόγια των λεωφορείων για την εξυπηρέτηση σας.

Χάρτης και οδηγίες