Εάν επιλέξετε την Πάρο και την Villa Anna Maria για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μαζί μας, κάποιες από τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αλυκή. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην Αλυκή.
 

Το έθιμο του Κλήδονα

Μετά το ηλιοβασίλεμα, οι νέοι του χωριού φτάνουν στο λιμανάκι της Αλυκής, κρατώντας αναμμένους πυρσούς και βάζουν φωτιά στον σωρό με τους Μάηδες.

Μόλις η φωτιά δυναμώσει, οι νέοι και νέες που παρευρίσκονται εκεί,  πηδούν πάνω από τις φωτιές υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Οι επισκέπτες εκτός από το εκπληκτικό θέαμα, διασκεδάζουν πίνοντας σούμα και απολαμβάνοντας ψητό χταπόδι, που προσφέρονται από τους ντόπιους.

Ένα παραδοσιακό έθιμο, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου στην Παραλία της Αλυκής.

 

Η γιορτή του ψαριού

Η γιορτή του ψαριού είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Αλυκής. Γιορτάζετε στις 6 Αυγούστου, την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εντυπωσιακά βεγγαλικά και πυρσοί που φλέγονται σε όλο το μήκος της παραλίας, φωτίζουν το ειδυλλιακό τοπίο. Η μαγική εικόνα συμπληρώνεται από μουσική παραδοσιακών συγκροτημάτων, πολύ χορό, φρέσκα ψάρια και άφθονο κρασί που προσφέρονται από τους ντόπιους, σε όλους τους φιλοξενούμενους.

Διασκεδάσετε μαζί μας, μέχρι το πρωί!
 

Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Η τελευταία σημαντική γιορτή του τόπου μας, που κλείνει και το καλοκαίρι, είναι η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η μέρα ξεκινάει με λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετά το πέρας της λειτουργίας εκτός από βασιλικό και αντίδωρο, προσφέρονται επίσης παξιμαδοκούλουρα, παραδοσιακή ζεστή ρεβιθάδα και ντόπιο κρασί.

Το βράδυ, μπορείτε να διασκεδάσετε μαζί μας στο λιμανάκι της Αλυκής, όπου παραδοσιακά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσιάζουν ντόπιους χορούς και τραγούδια αλλά και τα τοπικά τους έθιμα.
 
Θα είναι χαρά μας, να σας έχουμε κοντά μας και να σας δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε για τις εκδηλώσεις στην Αλυκή.